Skip to main content

Zend Certified PHP Engineer Exam: 200-550



QUESTION: 1
What is the output of the following code? echo '1' . (print '2') + 3;

A. 123
B. 213
C. 142
D. 214
E. Syntax error

Answer: D
QUESTION: 2
What is the output of the following code?
$a = 3; switch ($a) {
case 1: echo 'one'; break; case 2: echo 'two'; break; default: echo 'four'; break; case 3: echo 'three'; break;
}

A. one B. two C. three D. four
Answer: C

QUESTION: 3
What is "instanceof" an example of?
A. a boolean
B. an operator
C. a function
D. a language construct E. a class magic

Answer: B QUESTION: 4
Which of the following may be used in conjunction with CASE inside a SWITCH statement?
A. A scalar
B. An expression 

C. A boolean
D. All of the above

Answer: D
QUESTION: 5
What is the output of the following code? $a = 'a'; $b = 'b';
echo isset($c) ? $a.$b.$c : ($c = 'c').'d';

A. abc B. cd C. Od
Answer: B

QUESTION:
6
Which of the following are valid identifiers? (Choose 3)
A. function 4You() { } B. function _4You() { } C. function object() { } D. $1 = "Hello";
E. $_1 = "Hello World"; Answer: B, C, E

QUESTION:
7
What super-global should be used to access information about uploaded files via a POST request?
A. $_SERVER B. $_ENV
C. $_POST
D. $_FILES

E. $_GETAnswer: D

QUESTION:
8
What is the difference between "print" and "echo"?

A. There is no difference.
B. Print has a return value, echo does not
C. Echo has a return value, print does not
D. Print buffers the output, while echo does not E. None of the above

Answer: B QUESTION: 9
What is the output of the following code? echo "1" + 2 * "OxO2";
A. 1 B. 3 C. 5 D. 2O E. 7
Answer: C

QUESTION:
10
What is the result of the following bitwise operation in PHP? 1 ^ 2
A. 1 B. 3 C. 2 D. 4 E. -1 
Answer: B
QUESTION: 11
What is the output of the following code? echo "22" + "O.2", 23 . 1;

A. 22O.2231 B. 22.2231 C. 22.2,231 D. 56.2
Answer: B
QUESTION: 12
What is the output of the following code? $first = "second";
$second = "first"; echo $$$first;

A. "first"
B. "second"
C. an empty string D. an error

Answer: B

QUESTION:
13
CORRECT TEXT
Your supervisor wants you to disallow PHP scripts to open remote HTTP and FTP resources using PHP's file functions. Which php.ini setting should you change accordingly?

Answer:  allow_url_fopen = Off

QUESTION:
14
Which of the following code snippets DO NOT write the exact content of the file "source.txt" to "target.txt"? (Choose 2)
A. file_put_contents("target.txt", fopen("source.txt", "r"));
B. file_put_contents("target.txt", readfile("source.txt"));
C. file_put_contents("target.txt", join(file("source.txt"), "\n"));
D. file_put_contents("target.txt", file_get_contents("source.txt"));
E. $handle = fopen("target.txt", "w+"); fwrite($handle, file_get_contents("source.txt")); fclose($handle);

Answer: B, C

QUESTION:
15
What is the recommended method of copying data between two opened files?
A. copy($source_file, $destination_file);
B. copy($destination_file, $source_file);
C. stream_copy_to_stream($source_file, $destination_file); D. stream_copy_to_stream($destination_file, $source_file); E. stream_bucket_prepend($source_file, $destination_file);

Answer: C

QUESTION:
16
Which of the following will set a 1O seconds read timeout for a stream?
A. ini_set("default_socket_timeout", 1O);
B. stream_read_timeout($stream, 1O);
C. Specify the timeout as the 5th parameter to the fsockopen() function used to open a stream
D. stream_set_timeout($stream, 1O);
E. None of the above

Answer: D

QUESTION:
17
What function allows resizing of PHP's file write buffer?
A. ob_start()
B. set_write_buffer()
C. stream_set_write_buffer()
D. Change the output_buffering INI setting via ini_set() function

Answer: C

QUESTION:
18
What does the FILE constant contain?
A. The filename of the current script. B. The full path to the current script. C. The URL of the request made.
D. The path to the main script.

Answer: B

QUESTION:
19
What can prevent PHP from being able to open a file on the hard drive (Choose 2)?
A. File system permissions
B. File is outside of open_basedir C. File is inside the /tmp directory. D. PHP is running in CGI mode.

Answer: A, B

QUESTION:
20
What purpose do namespaces fulfill?
A. Encapsulation
B. Alternative to classes C. Improved performance D. All of the above
Answer: A

Comments

Popular posts from this blog

Introduction to PHP PDO

Introduction to PHP PDO
(PHP Data Objects)


1. What is PDO
2. What Databases does PDO support
3. Where do I begin?
4. Connect to a Database
* Connect to PgSQL
* Connect to SQLite
* Connect to MySQL
* Connect to Firebird
* Connect to Informix
* Connect to Oracle
* Connect to ODBC
* Connect to DBLIB
* Connect to IBM
5. There is no five
6. Close a Database Connection
7. Query a Database
* INSERT
* SELECT
* UPDATE
8. Fetch Modes
* FETCH ASSOC
* FETCH NUM
* FETCH BOTH
* FETCH OBJECT
* FETCH LAZY
* FETCH CLASS
* FETCH INTO
9. Error Handling
10. Prepared Statements
11. Transactions
12. Get Last Insert ID
13. Global Instance
14. Conclusions

What is PDO.

PDO is a PHP extension to formalise PHP's database connections by creating a uniform interface. This allows developers to create code which is portable…

Securely Communicating with Remote Servers via PHP

PHP has an SSH2 library which provides access to resources (shell, remote exec, tunneling, file transfer) on a remote machine using a secure cryptographic transport. Objectively, it is a tedious and highly frustrating task for a developer to implement it due to its overwhelming configuration options and complex API with little documentation.
The phpseclib (PHPSecure Communications Library) package has a developer friendly API. It uses some optional PHP extensions if they’re available and falls back on an internal PHP implementation otherwise. To use this package, you don’t need any non-default PHP extensions installed. Installationcomposer require phpseclib/phpseclib This will in